March 25, 2016

Attackerar IS västvärlden 2016?

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1458757347-is.jpg






Detta år, 2016, har islamisterna  planer på att inleda en total konfrontation med västvärlden. Hur många är medvetna om dessa planer?


Attackerar IS västvärlden 2016?

Så löd rubriken för en artikel i Flammor nr 1 som kom ut i februari. Onsdagen den 22 mars fick vi se verkligheten av detta. 
Detta år, 2016, har islamisterna  planer på att inleda en total konfrontation med västvärlden. Hur många är medvetna om dessa planer?
Det finns en medveten strategi från islamisterna som många inte är medvetna om. Här lyfter vi fram den strategin och visar hur den sett ut fram tills i år. Vi vill också visa på att man från och med 2016 går in i fas 6,vilket innebär attacker mot västvärlden.

IS

Först kan vi konstatera att IS under endast ett par år har blivit ett begrepp som hela världen känner till. Vi kan också konstatera att IS har utvecklats till den ledande islamistiska organisationen. IS har tagit över al-Qaidas ledande roll och är nu den organisation som världen på ett alldeles särskilt sätt fruktar för.
Den strategi som al-Qaida hade tycks nu ha tagits över av IS som har som mål att genomföra en slutlig islamistisk seger. Det kan därför vara av vikt att ha kunskap om strategin. Vi har sparat en artikel från Göteborgs-Posten den 10 september 2005 och nu anser vi den vara aktuell att ta fram. Artikeln bygger på den jordanske journalisten Fouad Husseins intervju med  al-Qaida ledaren a-Zarawi. Utifrån intervjun kunde sedan Hussein presentera den bakomliggande strategin, sammanfattad i sju faser:


Fas 1: 2000-2003 

Denna fas kallas för ”uppvaknandet”. Syftet med attackerna den 11 september var  att USA skulle förklara krig mot den muslimska världen och genom detta skulle muslimerna väckas.

Fas 2: 2004-2006  

En allt större rekrytering av islamister skulle äga rum.

Fas 3: 2007-2010 

Den islamistiska kampen skulle utökas till länder som Jordanien, Syrien, Turkiet och Israel. Kampen mot Israel vet vi har bedrivits genom den islamistiska organisationen Hamas. De har kastat in Israel i flera konflikter under denna tid; 2008-2009, 2012 samt kriget sommaren 2014.

Fas 4: 2010-2013 

Under den perioden ska USA-vänliga regimer kollapsa. När vi ser tillbaka vet vi att under denna tid upplevde många länder den så kallade arabiska våren, som förändrade läget i flera länder.

Fas 5: 2014 och ca 10 år framåt  

Under den tiden skall islamisterna grunda ett kalifat. Vi vet nu att detta skedde den 29 juni 2014, den dag då IS utropade kalifatet.

Fas 6: 2016-2020 

Under den tiden talar man om en total konfrontation med västmakterna. Hur det kommer att ske kan vi ana genom de terrorattacker som redan skett i olika länder. Då är bara frågan: Kommer 2016 inledas med en markant ökning av terrorattacker i olika länder? Med tanke på hur utvecklingen varit hittills, under den tid deras strategi omfattar, finns det all anledning att ha med detta i beräkningen.

Fas 7: senast 2020

Det året beskrivs som det senaste för en slutgiltig seger, där västmakterna har besegrats och en ny världsordning är införd. Genom att utföra terrorattentat i västländer räknar man med att de inte kan fungera som de nu gör. IS förbereder sig för dessa attacker och man beräknar att ungefär 300 IS-krigare redan står beredda att utföra terrordåd i Europa.


Slutligen ska sägas att de flesta muslimer inte är islamister med denna agenda, utan är människor som önskar leva i lugn och ro. Det är viktigt att se denna skillnad, men fördenskull kan vi inte blunda för det islamistiska hotet. Det är nämligen synnerligen påtagligt.


No comments:

Post a Comment

Designed By © 2015 Cheerfulmarket.com All rights reserved.