March 15, 2016

Bombade, brända och kissade på: Kyrkor under islam

Muslimsk förföljelse av kristna, januari 2016

av Raymond Ibrahim  •  13 mars, 2016
  • Överste Steve Warren, talesman för den amerikanska militärinsatsen mot IS, fick strax efter klostrets förstörelse en fråga om de kristna irakiernas status. Han svarade: "Vi har inte sett några tydliga bevis på att man särskilt riktar sig emot kristna."
  • Kuwaitiske lagstiftaren Ahmad Al-Azemi sa att han och andra parlamentsledamöter kommer att avvisa en tidigare godkänd begäran att bygga kyrkor, eftersom det "strider mot islamiska sharialagar". Han tillade att islamiska lärde är överens om att förbjuda byggandet av icke-muslimska gudstjänstlokaler på den arabiska halvön.
  • "Vi har inte mycket hopp om att det ska finnas en framtid för oss arameiska kristna, att vi ska kunna stanna i våra förfäders land." – Fader Yusuf, överhuvud för den sista kristna familjen att fly från Diyarbakir, Turkiet.
  • Ännu en kristen flicka i Pakistan fördes bort av en grupp muslimska män, tvingades konvertera till islam och tvingades, vid 15 års ålder, gifta sig med en av kidnapparna.





Vänster: Assyriska Assemblies of God-kyrkan i Teheran, Iran. Kyrkan konfiskerades illegalt av regimen för två år sedan, och nu vill man göra om den till moské. Höger: 7 januari vandaliserades och plundrades Ljuskyrkan i Tizi-Ouzou, Algeriet. Bland annat skrevs jihadistiska slagord på väggarna.

Muslimska attacker på kristna kyrkor

Irak: Islamiska staten sprängde landets äldsta kloster, Sankt Elias. Den över 2 500 kvadratmeter stora byggnaden stod i närheten av Mosul i över 14 sekler. I flera år, fram till 2009, skyddade amerikanska soldater klostret och använde det ibland som kapell. "Vår kristna historia i Mosul blir barbariskt jämnad med marken", rapporterade en romersk-katolsk präst i Irbil. "Vi ser detta som ett försök att driva ut oss från Irak, [och] eliminera och avsluta vår existens i detta land." Men när överste Steve Warren, talesman för den amerikanska militärinsatsen mot IS, strax efter klostrets förstörelse fick en fråga om de kristna irakiernas status, svarade han: "Vi har inte sett några tydliga bevis på att man särskilt riktar sig emot kristna."

Läs vidare



No comments:

Post a Comment

Designed By © 2015 Cheerfulmarket.com All rights reserved.